lauantai 8. kesäkuuta 2013

Haasteita

Sain haasteen sekä Enniltä että Anulta. Haaste kuuluu seuraavasti:

"Tämän pienen palkinnon tarkoitus on löytää uusia blogeja ja auttaa huomaamaan heitä, jolla on alle 200 lukijaa. 

Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään. 
Pitää myös vastata haastajan 11 kysymykseen. 
Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille. 
Haasteeseen pitää valita 11 bloggaajaa, jolla on alle 200 lukijaa. 

Sinun pitää kertoa kenet olet haastanut. 
Ei takaisin haastamista!"


11 faktaa minusta: 

1. Nälkäkiukku. Olen aivan kammottavan kiukkuinen kun verensokerini laskee ja olen nälkäinen. Pahinta on, etten aina edes tunne nälkää, alan vain kiukutella. Näen sen, kuulen sen, mutta en vain voi estää sitä. Yritän tietoisesti välttää kaikkia sosiaalisia kontakteja nälkäisenä, etenkin vieraampien ihmisten kanssa. Ongelman vakavuudesta kertonee se, että kun lähdin puolisoni kanssa ensimmäiselle yhteiselle ulkomaanreissulle, äitini lähes ainoa ohje oli "syötä Sannaa säännöllisesti ettei mene reissu pilalle".

2. Sanna ja 3D. Minulla on onnettoman huono kolmiulotteinen hahmotuskyky. Ja oikeastaan kaksiulotteinenkin.

3. Elän eläintarhassa. Tai ainakin siltä se välillä tuntuu. Meillä on pihassa tällä hetkellä 12 hevosta, joista kolme on minun omiani ja loput täysihoitoasiakkaita. Lisäksi minulla on kaksi koiraa (Boris ja Igor), kaksi sisäkissaa (Valo ja Nuka) ja kaksi ulkokissaa (Pilli ja Pulla).

vas. Igor ja oik. Boris

Ylemmällä portaalla Nuka ja alemmalla Valo

Pilli, Pullasta ei ollut yhtään edustavaa kuvaa

4. Minulla on oikeassa korvalehdessä halkaisijaltaan 6 mm lävistys.

5. Inhoan tulla aliarvioiduksi kykyni suhteen tehdä "miesten töitä". Meinasin repiä pelihousuni joskus kerrostalossa asuessani ja pesukoneen ostettuani, kun kuljetusfirman poika soitti ovikelloa ja kysyi ensimmäiseksi, onko talossa miestä auttamaan koneen lykkäämisessä kolmanteen kerrokseen. Näytin hauistani ja kysyin, mihin sinä miestä tarvitset...

"If I don't do this by myself, nobody will"

6. Olen tosi huono nauttimaan alkoholia, sillä hetipian nousuhumalan jälkeen minulle tulee niin voimakas hikka että oloni käy huonoksi ja tukalaksi. Hikka menee hetkeksi ohi kun juon vettä lasin väärältä reunalta paljon ja nopeasti, mutta on sitkeä vieras ja palaa kerran tultuaan aina uudelleen ja uudelleen. Yleensä ainoa ratkaisu on mennä äkkiä nukkumaan kun hikka hetkeksi taukoaa.

7. Tykkään kokata ja leipoa. Olen myös vähän fanaattinen ruuan suhteen, joka päivä pitää syödä "kunnon ruokaa" ja ahdistun jos menee useampi päivä niin että syödään vaan jotain einespohjaista. Minulta tilataan toisinaan kakkuja juhliin joten en ehkä ole kovin huono leipuri!

8. Laihduin 15 kiloa puolessa vuodessa talliyrittäjäksi ryhdyttyäni. Olin sitä ennen kymmenisen vuotta kasvissyöjä. Yrityksen perustamisen jälkeen painonputoaminen alkoi lähteä lapasesta ja minun tuli toistuvasti sellainen olo, etten jaksa sillä mitä syön. Minun myös alkoi tehdä mieli lihaa, joten vähitellen olen ottanut lihat takaisin ruokavaliooni, saanut painonputoamisen hallintaan ja alkanut voida ja ennen kaikkea jaksaa paremmin.

9. Hyvää musiikkia on esimerkiksi tämä, tämä ja tämä.

10. Äitini hoitaa meillä kaikki istutukset kesäkukkia myöden. Äiti ajelee sadan kilometrin päästä tänne "puutarhalomalle" johon sisältyy armotonta kuokkimista ja istuttamista (ja minulle marmattamista kun en jaksa kastella/nyppiä/perata). Minulla pysyy hengissä anopinkieli ja muovikasvit. Anopinkielenkin on istuttanut ja lahjoittanut äiti.

11. Lapsena minulla oli hoitolehmä nimeltä Kaneli.



***



11 kysymystä Enniltä:

Millainen on tyypillinen arkipäiväsi?



Joka päivä on arkipäivä, yrittäjänä minulla ei ole viikonloppuja. Työskentelen viikon jokaisena päivänä aamusta iltaan. Herään klo 7.30, menen suoraan talliin koirien ja miehen kanssa. Aamutallin jälkeen aamupala ja päivän oma hetkeni, kahvikuppi ja netin selaamista. Talliin menen yleensä kymmenen aikoihin uudestaan ja työpäivä jatkuu siitä siivouksen ja ruokintojen merkeissä puolillepäivin, jonka jälkeen koitan pitää ruokatauon. Iltapäivällä lisää töitä tallissa, päivästä riippuen myös tunninpitoa, joskus enemmän joskus vähemmän. Omat hevoset hoidan jossain välissä, koitan ratsastaa ei-ruuhka-aikaan eli aamupäivästä tai heti puolenpäivän jälkeen, mutta aina se ei onnistu. Päivän ohjelman sotkee pakolliset kaupassakäynnit pari kertaa viikossa, tuntuu että näissä töissä on niin kiinni että kauppaan irrottautuminenkin vaatii jonkinlaista organisointia. Päivän päättää iltatalli siinä 20-21 aikaan. Mieheni tekee iltatöitä joten yhteistä aikaa meillä on käytännössä vain klo 22 jälkeen, ja yleensä jo klo 23 molemmat ovat ihan valmista kauraa nukkumaan...

Silloin kun mun jättiläsimörkökoirani oli vielä pieni käntty vain!


Ajatteletko että olisit onnellisempi, jos sinulla olisi enemmän rahaa?

Jossain määrin kyllä. Minulla on aivan tautisen paljon velkaa tästä tilastani ja kyllähän se vähän turvaa toisi, jos ei ihan kädestä suuhun joutuisi elämään ja pelkäämään koko ajan että jokin menee pieleen. Raha tuo turvallisuutta.

Onko sinulla tällähetkellä jokin tavoite mihin pyrit ja miten ajattelit sen saavuttaa?

Yksi tavoite on vihdoin vaihtaa auto farmarista pakettiautoon ja ajaa pikku-e, traikkuhan mulla jo on mutta ei vetopeliä eikä lupaa vetää!

Mikä elämän "pieni asia" tekee sinut onnelliseksi?

Irtokarkkitarjous kaupassa, uudet perunat, Spider-pasianssi jota pelaan kännykällä aina iltaisin ennen nukahtamista.

Mikä on hauskin kuva joka sinusta on otettu? Minkälainen se on? Kuvaile jos et voi jakaa.

Kaivoin tähän muutaman kuvan joista tulen hyvälle mielelle, en tiedä ovatko ne varsinaisesti hauskoja kuvia.


Tukka hyvin


Kylppärissä kaikki tarpeellinen

Aito muuttoahdistus





Mikä on parasta kussakin vuodenajassa?

Kevät on paras ja keväässä parasta valo, tuoksut, muuttolinnut, luonnon herääminen. Kesässä myös valoisuus, ilta ei tule ikinä. Syksyssä taas tuoksut, luopuminen, siirtyminen johonkin, muutokset. Talvessa lumi, hiljaisuus, pysähtyneisyys, pimeä.

Onko olemassa jotain mitä haluaisit tehdä, mutta et rohkene?

On ja ei. Ajattelen monista asioista, että niiden aika ei ole vielä ja siksi en tee niitä vielä. Luulen että joskus vielä haluan palata asumaan Helsinkiin - olen asunut siellä vuoden mutta aivan väärään aikaan, en soputunut millään ja voin koko ajan huonosti. Mutta huomaan kaipaavani toisinaan ihan toisenlaiseen elämään kuin omani, urbaanimpaan. Haluaisin antaa kaupungille uuden mahdollisuuden minussa.

Mikä ajattelit, että sinusta tulee isona silloin kun olit pieni?

Ajattelin että minusta tulee tallinpitäjä ja ratsastuksenopettaja. Tylsää.

Ketä ihailet? Miksi?

Ihailen sellaisia ihmisiä joilla on luonnollisesti karismaa ja jotka ovat siitä huolimatta aidosti vaatimattomia. Sellaisia ihmisiä, jotka ovat ponnistelleet ja saavuttaneet, eivätkä pysähdy siltikään. Sellaisia, joista paistaa läpi aito nautinto tekemisestään, ja pakoton osaaminen. Että on vaan aivan helvetin hyvä siinä mitä tekee. Hevospuolelta esim. Kyra.

Minkä kirjan olet viimeksi lukenut? Millainen se mielestäsi oli?

Häpeäkseen kirjailija tunnustaa, että elää nyt kautta jolloin lukee minimaalisen vähän tai ei ollenkaan. Viimeksi kesken on ollut Virginia Woolfin Oma huone.

Missä näet itsesi viiden vuoden päästä?

Tähän on vaikea vastata. Olen sen ikäinen naisihminen että seuraavaan viiteen vuoteen mahtuu luultavasti paljon isoja elämänmuutoksia joista en oikeastaan ole kovin halukas julkisesti kertomaan.

**

11 kysymystä Anulta:

1. Aikaisin hevosmuistosi

Kotikylän syysmarkkinoilta talutusratsastuksesta, isolla ruskealla hevosella jonka nimeä muistelin monta päivää, luultavasti se oli Tonto.

2. Suurin menetyksesi

Mietin tätä pitkään. Toki on ollut menetyksiä, suuriakin, mutta en koe että olisi jotain sellaista, josta ei olisi seurannut jotain uutta asiaa, suoraan tai välillisesti. Minun elämäni ei olisi tällainen jos en olisi saanut ja menettänyt niitä asioita jotka olen. En muistele mitään sillä lailla katkerana, että osaisin nimetä jonkin suurimmaksi menetyksekseni.

3. Jos jostain vuodenajasta pitäisi luopua, mikä se olisi ja miksi?

Inhottava kysymys! Luopuisin huonosta syystalvesta. Siis siitä kun ei enää ole hyvällä tavalla syksy mutta ei vielä myöskään kunnolla talvi.

4. Koira vai kissa? Perustelut

Minulla on molempia enkä ehkä osaisi olla ilman kumpiakaan. Luulin olevani kissaihminen kunnes hankin koiran. Huomasin olevani myös koiraihminen.

5. Lempimatkakohteesi

Olen matkustanut melko vähän ulkomailla enkä ole käynyt missään paikassa kahdesti (eiku olenpas lapsena rantalomakohteessa, mutta sitä ei lasketa). Praha oli kiva, tänä kesänä kokeillaan Budapest.

6. Kamalin kisamuistosi

Ensimmäiset kisat varhaisteininä Immulla, kun se ei osannut muuta kuin vasemman laukan, ja menin tuurilla kokeilemaan, kävisikö kisoissa ihme ja oikeakin laukka nousisi. Ei noussut. Hävetti aika lailla. Kyseisissä kisoissa myös arvioin luokkien keston ihan pieleen ja tönötin hevosen kanssa verryttelyssä kolme tuntia. Kolme! Puhumattakaan siitä, että kuukautiseni sattuivat alkamaan (siis ihka ensimmäistä kertaa) juuri silloin. Äh, kärsin vieläkin kun muistelen sitä päivää!

7. Oletko tavannut minut oikeassa elämässä?

En usko.

8. Tavoitteesi ratsastuspuolella tällä kaudella?

Minulla on päässäni mielikuva, jonka mukaiselta haluaisin Penan näyttävän liikkuessaan. Haluaisin vakiinnuttaa sille pidemmän, ylälinjastaan laajemman muodon lyhyen virkkuukoukun sijaan. Kisatulokset ym. ovat siinä sivuseikka. Haluaisin myös kyetä siirtämään tämän muodon, jota välillä näen ja tunnen kotona, myös vieraisiin paikkoihin. Se tosin ei ehkä vielä tällä kaudella tapahdu.

9. Osaatko vaihtaa autoon renkaat?

Osaan.

10. Ikävin luonteenpiirteesi?

Nalkuttaminen.

11. Harrastatko muuta kuin hevosia?

Olen harrastanut koirien kanssa paljonkin (tokoa, agilityä, pk-lajeista jälkeä), nyt ajanpuutteen takia vähemmän.


**

En haasta yhtätoista, haastan Ennin tavoin ne joiden vastauksista olen oikeasti kiinnostunut!

Haaste menee siis Elinalle, Helille, Ruuhkavuosiratsastajalle eli Anniinalle , Nooralle ja Amalialle.

Kysymykseni:

1. Pisin aikasi ilman hevosharrastamista?
2. Jos saisit 500 euroa ylimääräistä joka kuukausi tässä elämäntilanteessa, kuinka käyttäisit sen?
3. Miten suhtaudut autoosi?
4. Kuva joka on sinulle erityisen tärkeä?
5. Oletko merkkiuskollinen hevos-/ratsastusvarusteiden suhteen?
6. Millä satulalla ratsastat?
7. Pahin onnettomuutesi/loukkaantumisesi hevosten kanssa?
8. Kuvaile luonnettasi kolmella sanalla.
9. Jos voisit muuttaa yhden asian hevosessasi, mitä muuttaisit?
10. Mikä olet koulutukseltasi ja teetkö nyt koulutustasi vastaavaa työtä? (ei pakko vastata jos ei halua paljastaa)
11. Onko sinulla lemmikkejä?

3 kommenttia:

  1. Niin joo ja aivan ihania hauskoja kuvia!! :D

    VastaaPoista
  2. Se on sitten ruvettava huomenna miettimään vastauksia.. :) Hyviä kysymyksiä kyllä!

    PS: Nälkäkiukku kuulostaa todella tutulle..

    VastaaPoista